Πρώτη φορά γονείς; Όλα όσα θα χρειαστείτε για την κρεβατοκάμαρά σας.

Η γέννηση ενός παιδιού αλλάζει τη ζωή μας για πάντα. Οι πρώτοι μήνες είναι μήνες προσαρμογής στα νέα δεδομένα που φέρει η πραγματικότητα του να είσαι γονιός. Σίγουρα έχετε ετοιμάσει το βρεφικό δωμάτιο με χαρά και ενθουσιασμό, όμως τον πρώτο καιρό είναι απαραίτητο το παιδί σας να είναι κοντά σας. Για να μη σαστίσετε λοιπόν, ακολουθείστε μερικές από τις συμβουλές μας για να τροποποιήσετε την κρεβατοκάμαρά σας, με βάση τις ανάγκες του μικρού σας.

Πρωταρχικό σας μέλημα οφείλει να είναι η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ελευθερία και άνεση κινήσεων για αυτό και απομακρύνετε ότι δεν βρίσκετε απαραίτητο, όπως για παράδειγμα ογκώδη φωτιστικά, κρεμαστά διακοσμητικά και γλάστρες με φυτά ή λουλούδια. Ειδικά οι γλάστρες, θα πρέπει να μεταφερθούν και για αποφυγή αλλεργιών, καθώς τα βρέφη αυτής της ηλικίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Γενικά πρέπει να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο, για τα απαραίτητα αντικείμενα που χρειάζεται ένα βρέφος.

Είναι επίσης σημαντικό για το παιδί σας, να απομακρύνετε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, εάν υπάρχουν, καθώς ακόμη και κλειστά μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο του.

Στα είδη που θα πρέπει να προσθέσετε για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας πιο βολική και ζεστή, είναι σίγουρα μια πολυθρόνα, στην οποία θα μπορείτε να κάθεστε αναπαυτικά ενώ κοιμίζετε και ταΐζετε το βρέφος σας. Ακόμη, είναι απαραίτητη μια συρταριέρα με αλαξιέρα, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα πρώτα του ρούχα, οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστείτε. Μην ξεχάσετε επίσης το απαραίτητο φωτάκι νυκτός και μια συσκευή λευκών ήχων, που θα σας διευκολύνουν πολύ στο θέμα του ύπνου.

Μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί και στην τοποθέτηση των επίπλων. Καλό θα ήταν η κούνια να μη βρίσκεται κοντά σε κάποια δυνατή πηγή φωτισμού ή σε παράθυρο, για να μη διαταράσσεται ο ύπνος του παιδιού. Γενικά προτείνεται να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από το παιδικό κρεβατάκι, ώστε να κινήστε με άνεση. Επιπλέον, απόσταση πρέπει να υπάρχει και από βιβλιοθήκες ή ράφια.

Αναφορικά με το αισθητικό κομμάτι, θα προτείναμε να ακολουθήσετε ένα στυλ παιδικών επίπλων που ταιριάζει πρώτα σε εσάς. Θα ήταν καλό να προτιμήσετε κλασικά κομμάτια και να προσθέσετε μικρά ευφάνταστα και παιχνιδιάρικα στοιχεία, όπως διακοσμητικά και βρεφικά παιχνίδια δραστηριοτήτων. Μια κλασική πολυθρόνα για παράδειγμα, μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετηθεί ύστερα σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού, όπως το σαλόνι. Εξάλλου το παιδί σας θα μεταβεί σύντομα σε δικό του χώρο, τον οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με αμιγώς παιδικό στυλ.

Βασική λοιπόν προτεραιότητα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου ενός νέου γονέα, είναι η άνεση και η λειτουργικότητα. Αποφύγετε περιττά και ογκώδη αντικείμενα που μπορεί να σας δημιουργήσουν σύγχυση και αποδιοργάνωση και επιλέξτε κλασικά κομμάτια που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε άλλους χώρους. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε την διαδικασία διακόσμησης του υπνοδωματίου σας για να προετοιμαστείτε για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας. 

Κοινή χρήση