Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση βρεφικού δωματίου

Ετοιμάζεστε να καλωσορίσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας; Τέλεια! Λίγες είναι οι στιγμές της ζωής μας που συναγωνίζονται σε ευτυχία τον ερχομό ενός παιδιού. Η περίοδος αυτής της πυρετώδους προετοιμασίας είναι γεμάτη ενθουσιασμό, ανυπομονησία, όνειρα για το μέλλον και προσεκτικό σχεδιασμό, από την επιλογή των πρώτων του ρούχων, των παιχνιδιών για την κούνια, την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού και φυσικά τη διακόσμηση του πρώτου του δωματίου.

Τα βρεφικά δωμάτια αποτελούν καταφύγια για τα μικρά μας, αλλά και για εμάς σαν γονείς. Η διακόσμησή τους μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας και για αυτό θα ήταν καλό να μην την παραμελήσουμε, στρέφοντας την προσοχή μας μόνο σε θέματα λειτουργικότητας και ασφάλειας. Αντιθέτως, η επιλογή των επίπλων και του αισθητικού στυλ του δωματίου αποτελεί κατάλληλο πεδίο έκφρασης της δημιουργικότητάς μας. Αν λοιπόν είστε νέοι γονείς και θέλετε να συνδυάσετε το προσωπικό σας στυλ με τις τελευταίες τάσεις στο design, βρίσκεστε στο ιδανικό σημείο.

Φυσικό ξύλο

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Δε μας κάνει λοιπόν εντύπωση ότι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις είναι η προσπάθεια να φέρουμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας. Τα βρεφικά δωμάτια σε φυσικό ξύλο ανταποκρίνονται σε αυτήν την ανάγκη με τον πιο καλαίσθητο τρόπο. Τα έπιπλα σε φυσικούς τόνους ξύλου αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να αναμίξουν πολλά διαφορετικά στυλ, χάρις την προσαρμοστικότητά τους. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε μια κούνια ή μια συρταριέρα σε φυσικό ξύλο και να τα συνδυάσετε με έπιπλα σε λευκούς ή πράσινους τόνους. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται και στην προτίμηση για λευκά είδη και ταπετσαρίες με μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση.

Ουδέτερα Χρώματα

Κατά τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου, μπορεί πολύ εύκολα να πέσετε στην πρόκληση να το γεμίσετε με χρωματιστά έπιπλα και τοίχους. Ωστόσο, το πιο έξυπνο θα ήταν να διαλέξετε ουδέτερους τόνους ώστε να μπορείτε να «παίξετε» με τα χρώματα στα λευκά είδη, τα χαλιά και στα διακοσμητικά σας. Μάλιστα, ένας τοίχος σε ουδέτερους τόνους θα αποτελέσει τον καλύτερο καμβά για τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες του μικρού σας.

Κλασικές γραμμές

Τα έπιπλα και ιδίως οι βρεφικές κούνιες σε κλασικές γραμμές παραμένουν πάντα δημοφιλή και απολαμβάνουν ευρεία απήχηση, ακριβώς επειδή δε θεωρούνται ποτέ ξεπερασμένα. Τα βρεφικά δωμάτια κλασικού στυλ εκπέμπουν διαχρονική κομψότητα και πολυτέλεια. Μάλιστα, επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα, όπως για παράδειγμα κούνιες με δυνατότητα να μεγαλώνουν μαζί με το μωρό σας, μπορούν να τα χαρούν μέχρι και την εφηβική τους ηλικία.

Μοντέρνο ρουστίκ

Τα σχέδια που μας ταξιδεύουν στη βρετανική εξοχή θα έχουν την τιμητική τους. Φλοράλ μοτίβα, οργανικές υφές και παραμυθένιες λεπτομέρειες μπλέκονται με πιο μίνιμαλ, σύγχρονες γραμμές για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη, ρομαντική αισθητική.

 

Βιεννέζικη ψάθα

Η Βιεννέζικη ψάθα είναι μια τάση που έχουμε δει παντού τα τελευταία χρόνια και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τα βρεφικά δωμάτια. Σε συνοχή με την τάση για φυσικές υφές που μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση, η ψάθα έχει ανανεωθεί σε ένα πιο μίνιμαλ, σκανδιναβικό ύφος και εφαρμόζεται σε κούνιες, ντουλάπες, συρταριέρες και κάθε λογής αξεσουάρ.

 

Κοινή χρήση